Testovanie produktov na citlivej pleti - recenzia

20 sep , 2023

Testovanie produktov na citlivej pleti - recenzia

 

V rámci nedávnej výzvy na testovanie našich produktov sa zapojilo niekoľko z Vás. Odkryli ste nám svoje príbehy a my Vám ďakujeme za obrovskú dôveru, otvorenosť a možnosť byť súčasťou Vašej dennej rutiny.
Petra M. sa zapojila do nášho testovania ako prvá a zverila sa nám s problémami, ktoré ju trápia. Od malička trpí atopickým ekzémom a rôznymi alergiami. Navyše má prácu, ktorá dáva neskutočne zabrať jej rukám, v dôsledku čoho sú extrémne suché a popraskané. Pokožku tela má skôr suchú so sklonom k atopii, hlavne na rukách, tvári a krku. Fotky sú zverejnené s Petriným súhlasom.


Petra testovala:

 

Jemné mydlo Calendula 

"Toto mydielko ma veľmi milo prekvapilo, hoci nie som fanúšik tuhých mydiel. Penilo primerane, nemíňalo sa príliš rýchlo a zanechávalo aj veľmi znečistené ruky krásne čisté. Hlavne mi pokožku rúk nevysušovalo, čo som veľmi ocenila."


Čistiaci a odličovací gél pre všetky typy pleti 

"Tento gél som mala používať najmä na moje popraskané ruky, ale sem - tam som si ním večer vyčistila aj pleť. Raz denne som si ním umyla / vyčistila ruky a tie ostávali hydratované a zvláčnené. Ocenila som to hlavne na noc, keďže som necítila pnutie na pokožke rúk, ako bývalo u mňa zvykom. Tak isto aj na tvári som necítila žiadne pnutie a ráno som sa prebudila s oveľa jemnejšou pokožkou."


Krém na citlivú pokožku 

"Tento krém som brala všade so sebou, je to naozaj vynikajúci produkt a doslova taká S.O.S. záchrana, keď máte suché ruky a potrebujete si ich hneď nakrémovať / hydratovať. Taktiež, keď som čo i len trošku zacítila na krku "ten pocit" atopického ekzému, okamžite som si aplikovala tento krém a v priebehu pár minút ma prešiel pocit pnutia na krku."


Sprchový puding Nougat 

"Tak k tomuto pudingu, to bola láska na prvé ovoňanie. Mala som možnosť testovať nugátový a tá vôňa a konzistencia - najradšej by som ho zjedla ako puding 😀😊 Už po prvom použití bola pokožka hebkejšia a vláčnejšia, nie len na dotyk, ale aj na pohľad bolo na pokožke možné poznať, že nie je "smädná" po kúpeli. Keďže máme tvrdú vodu, už som sa po kúpaní vôbec nemusela krémovať."


Šampón na citlivú pokožku 

"Šampón ma trochu zaskočil a zo začiatku som mu nevedela prísť na "chuť," keďže pri prvom umytí som mala vlasy zlepené a nevedela som sa následne rozčesať. Priznávam, že konzistenciou bol pre mňa zvláštny, ale naučila som sa a ním pracovať."


Kondcionér pre všetky typy vlasov 

"A tu prichádzam na jadro veci. Pri prvom použití šampónu som pre krátkosť času nepoužila kondicionér - moja chyba. Prišla som na to, že šampón je potrebné používať jedine s kondicionérom. Chcelo to trochu cviku a zvyku, ale vlasy mi za to boli naozaj vďačné. Ja, čo som predtým mala potrebu si umývať vlasy denne, som naozaj obmedzila umývanie na každý 2. až 3. deň. Nesvrbela ma pokožka hlavy a to v sezóne alergií bol tak trochu zázrak. Vlasy sa mi ani tak rýchlo nemastili, ako predtým bývalo u mňa zvykom."


Levanduľový hydrolát 

"Vyhlasujem ho za svoju hlavnú hviezdu. Tento prípravok je nutnosť do každej rodiny :) Priložila som fotky dekoltu a ruky, na ktorých mám akútnu alergickú reakciu, žiaľ nič, čo by pre mňa bola novinka. Hneď, ako sa mi niečo takéto "vyhodilo," nastriekala som sa týmto hydrolátom a do pár minút som mala pokoj. Môžem povedať, že ma po ňom tak príšerne nesvrbela pokožka a zmizlo aj začervenanie. Tiež som ho začala všade brať so sebou. Keď ma niečo uštiplo, aplikovala som hneď tento sprej a veľmi mi to pomohlo, štípanec prestal svrbieť a ani miesto bodnutia tak nezčervenalo, ako býva u mňa zvykom. Určite perfektne poslúži aj cez leto v rámci osvieženia, nielen tváre ale aj pokožky vlasov, či tela."

 

Fotografie stavu pokožky Petry pred a po:

 

 

 

 

 




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..