Pleť v zime - Tipy na starostlivosť

27 jan , 2017

Pleť v zime - Tipy na starostlivosť

Ahoj kráska,

Vonku za oknami máme chladné počasie, ktoré nám občas prinesie aj usmievavé slniečko. Silný vietor, teplota pod nulu, sneh a mráz môžu našej pleti spraviť nemalé starosti. Preto je potrebné sa o pleť dokonale postarať a ja vám prinesiem zopár tipov ako na to. Šup sa do čítania.

1. Pozor na slnko

Nie len v lete, ale aj v zime si treba dávať pozor na slnečné žiarenie. Slnko má aj v zime schopnosť spáliť pokožku a dehydrovať ju. Je potrebné dávať si veľký pozor hlavne na zasnežených svahoch pri lyžovaní, pretože slnečné lúče sa odrážajú najmä od ľadu a snehu.

2. Krémovať, krémovať a krémovať

Ľudská pokožke je v zime vystavovaná extrémnej zmene. Veľa ľudí trpí v tomto  období veľmi suchou pokožkou najmä na rukách. Preto je potrebné vždy mať pri sebe nejaký krém, ktorým si vieme v núdzi pomôcť. Dobrým pomocníkom sú tiež rukavice, ktoré ruky ochránia pred vonkajším prostredím. Môj typ na suchú pokožku tváre je moja novinka MARK face scrub, ktorý je obohatený o výživné rastlinné oleje, ktoré pokožku dokonale premastnia.

3. Pery

Už ťa nebaví mať stále popraskané pery? Miesta s veľmi tenkou pokožkou, ako sú pery a ich okolie v chladnom období veľmi trpia. Mínusové teploty, vykúrené priestory tomu nijako nenapomáhajú. Preto treba mať vždy po ruke dobrý balzam alebo krém na pery.

4. Oči

Extra starostlivosť treba venovať okoliu očí. Toto okolie je najcitlivejšie, pokožka je veľmi tenká a veľmi rýchlo sa vysušuje. V tejto fáze veľmi radi na rad prichádzajú vrásky, ktoré túto situáciu hneď využijú v svoj prospech a začnú sa tvoriť. Ak chcete predísť tvorbe vrások, je dobré si okolie očí poriadne hydratovať a neustále krémovať.

5. Správna životospráva

Našej pleti však vieme pomôcť ako navonok, tak aj z vnútra. Aby sme mali nielen v zime, ale celoročne peknú a zdravú pokožku, mali by sme prijímať veľa vitamínov prostredníctvom zeleniny a ovocia. Takisto dôležité je piť veľa vody, ktorá náš organizmus pekne prečisťuje. Pokožka je potom dostatočne hydratovaná, nestráca pružnosť a nemá sklon k vysušovaniu. A zabúdať netreba ani na pohyb ;)

Pár rád, prečo sa netreba báť používať MARK scrub aj v zime:

  1. vďaka vitamínu E zabraňuje spáleniu pokožky a chráni ju pred nepriaznivými vplyvmi prostredia, zvyšuje jej obranyschopnosť
  2. avokádový olej má výrazné regeneračné a hydratačné účinky, predchádza popraskanej a suchej koži a obnovujú jej elasticitu
  3. eliminuje tvorbu vrások spôsobenú slnečným žiarením na čele a v oblastí očí
  4. vďaka vysokému antibakteriálnemu a antivírovému účinku Tea tree oleja je účinný pri ošetrovaní problematickej pleti (pomáha v boji proti vyrážkam, čiernym bodkám, akné,...)

Dúfam, že si aj v tomto období budeš dávať pozor na svoju pokožku a ja ti v tom rád pomôžem ;)

Tvoj MARK




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..