Medová starostlivosť – MARK face and body Preskočiť na obsah
Medová starostlivosť

Medová starostlivosť

Pravdepodobne už vieš, že kvalitný med je jeden z najzdravších darov prírody: preteká antioxidantmi - fenolmi, enzýmami, flavonoidmi a organickými kyselinami - ktoré môžu pomôcť znížiť množstvo zdravotných rizík. Vedel si však, že med môže rovnako poskytnúť úžasnú škálu benefitov aj našej pokožke tela, tváre a vlasom?

Med a pleť

Med je sladká substancia produkovaná včelami z nektáru a peľu kvetov, uskladnená vo voskových bunkách plástu. Med má prirodzene nízku aktivitu vody a nízke pH, vďaka čomu je chránený pred mikrobiálnym rastom. Med zároveň obsahuje množstvo enzýmov, ktoré prirodzene potláčajú rast baktérii, ktoré spôsobujú aj tvorbu akné a vyrážok. Výhody medu však nepociťuje iba pokožka náchylná na akné; med je vhodný pre všetky typy pleti. Popri svojich antimikrobiálnych vlastnostiach ponúka med bohatú porciu antioxidantov, ktoré urýchľujú hojenie pokožky. Kvalitný med podporuje prirodzenú imunitu pokožky, posilňuje kožnú bariéru a pomáha chrániť pokožku pred poškodením a environmentálnymi faktormi. Med môže pomôcť aj citlivej pokožke, ktorá trpí ekzémami alebo rosaceov. Med je prirodzene silný humektant, to znamená, že dokáže účinne zachytiť vlhkosť a ponúknuť ju dehydratovanej pokožke. Pleťové produkty s obsahom medu, preto pokožku nielen intenzívne hydratujú, ale ju zároveň aj chránia pred infekciami, baktériami či vyrážkami.

MARK Hyaluronic Acid Serum okrem čistej 1% kyseliny hyalurónovej obsahuje aj medový komplex pre dodatočnú hydratáciu a hodvábne jemnú pokožku.

Med a vlasy

Hydratačná schopnosť medu sa často uplatňuje aj vo vlasovej starostlivosti. Med vďaka nízkej molekulárnej veľkosti ľahko preniká do vlasov a vlasovej pokožky, hydratuje a zvláčňuje ich, pomáha zvýšiť lesk vlasov, znížiť hromadenie statickej energie a zlepšiť tvarovateľnosť účesu. Silné antibakteriálne, protiplesňové a antioxidačné účinky medu pomáhajú ľuďom s lupinami a dermatitídou uľaviť od kožných problémov a pocitu svrbenia. Pravidelné používanie medu ako masky na vlasy zároveň zmieňuje vypadávanie vlasov, podporuje rast vlasových korienkov a spomaľuje proces plešatenia.

Medová starostlivosť

Medová starostlivosť je zvýhodnené darčekové balenie MARK produktov, ktoré spájajú fantastické účinky medu na pokožku vlasov, tela i tváre. Vlasová maska Argan & Rosemary obsahuje okrem výživného a hydratačného medu aj čistý arganový olej a čistiaci rozmarín, vďaka čomu prispieva k rastu vlasov a k obnove ich prirodzenej krásy. Kúpeľový čaj Body Glow upokojí pokožku po náročnom dni a vďaka obsahu medového prášku a kvetov nechtíka pokožka po kúpeli neostane vysušená a podráždená. Cukrový peeling s orientálnou vôňou Cinnamon Chai šetrne čistí a vyživuje pokožku. Vďaka protizápalovým a detoxikačným vlastnostiam epsomskej soli a zázračnej sile medu pomáha v boji s vyrážkami a hydratuje aj suchú a citlivú pokožku.

 

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok