Dokonalý SPA zážitok v pohodlí domova

04 okt , 2019

Dokonalý SPA zážitok v pohodlí domova

Každodenný stres ovplyvňuje nielen naše mentálne a fyzické zdravie, ale aj našu pokožku. Ak sme v strese, naše telo tvorí hormón kortizol, ktorý spôsobuje, že sa v pokožkových žľazách začne tvoriť viacej oleja a naša pokožka ostáva mastnejšia a citlivejšia. Pre naše zdravie a pre našu krásu je preto dôležité vedieť občas vypnúť a oddýchnuť si. Naučím ťa preto, ako si spraviť dokonalý domáci wellness v pohodlí tvojej kúpeľne, ktorý nie len upokojí tvoju myseľ, ale ponúkne aj tvojej pokožke rozmaznávanie aké si zaslúži!

Nájdi si čas

Prvý a najdôležitejší krok je nájsť si čas a nehovorím o 15 či 30 minútach, ale minimálne o hodine až dvoch hodinách času len pre seba samých. Pre dokonalý SPA zážitok je dôležitá aj správna atmosféra. Ako zdroj sveta postačia sviečky, ktoré nielen navodia intímnu atmosféru, ale kúpeľňu aj krásne prevoňajú. Už treba len správnu relaxačnú hudbu, mäkký župan, dobrú knižku a môžeme začať!

Naparuj

Každá pleť je iná a potrebuje inú starostlivosť. Pri mastnej a problematickej pleti je dobré sa zamerať na hĺbkové čistenie, naopak pri suchej a zrelej pleti na intenzívnu hydratáciu. Rituál hýčkania sa je skvelé začať naparovaním tváre. Horúca para otvára póry a pripraví tak pleť na hĺbkové čistenie aj absorbiu živín. Nasyp zmes rôznych byliniek, napríklad čajovú zmes alebo MARK bath tea Body relax, do väčšej misky a zalej asi 500ml vriacej vody. Nakloň sa nad misu a prehoď si uterák cez hlavu, aby ti horúca bylinková para neunikala po bokoch. Pri naparovaní je dôležité si pohodlne sadnúť a nájsť si dobrú výšku polohy hlavu nad misou, aby naparovanie bolo príjemné a zároveň nehrozilo obarenie tváre príliš horúcou parou. Pri naparovaní zhlboka dýchaj a užívaj si ako bylinná para otvára a čistí tvoje póry a aj tvoje zmysly. Ak použiješ moje kúpeľové zmesi Bath Tea, môžeš horúcu zmes rovno po naparovaní vliať do prichystanej vane a pokračovať v relaxe horúcim kúpeľom. Ak použiješ vlastnú zmes bylín alebo čaj, môžeš vychladnutú vodu použiť ako základ pre práškovú masku

Maskuj

Po naparovaní je ideálny čas na použitie pleťovej masky alebo výživného séra. MARK Pink clay face mask je pleťová maska na ílovom základe, ktorá absorbuje nečistoty a kožný maz a zanecháva pleť čistú a stiahnutúMARK Green tea face mask je naopak maska formulovaná z bylín a zeleného čajú a prispieva priamo k hojeniu akné a detoxikacii pokožky. Ak je tvoja pokožka suchá a dehydratovaná, vyhni sa čistiacim maskám a použí radšej hydratačné sérum alebo prejdi rovno na olejovú masáž tváre.

Masíruj

Relaxačná masáž tváre má mnoho výhod. Stimuluje prietok krvi, znižuje opuchy a pomáha redukovať tvorbu vrások. Masáž tváre je možné robiť na sucho alebo pre dodatočnú hydratáciu a výživu pleti čistým prírodným olejom alebo olejovým séromNeexistuje jedna dokonalá metóda ako masírovať tvár, na začiatok stačí len intuitívne skúšať rôzne pohyby a nájsť čo je príjemné práve pre teba. 

Relaxuj

Horúci kúpeľ ti nakonci dňa pomôže zabudnúť na každodenný stres a pripraví tvoje telo aj tvoju myseľ na nočný odpočinok. Ideálnym partnerom sú kúpeľové zmesi, ktoré pomáhajú čistiť a mineralizovať našu pokožku a prírodné oleje, ktoré ju zase chránia pred stratou vlhkosti. V mojej ponuke nájdeš magnéziovú soľ MARK Bath tea Body Glow dokonalú pre uvoľnenie svalov a kŕčov po športovej aktivite, MARK Bath tea Body Relax s obsahom kvetinových lupeňov, ktoré pomáhajú zmierňovať stres a vnútorné napätie a MARK Bath tea Body Love s esenciálnymi olejmi, ktoré prispievajú k emočnej a hormonálnej rovnováhe. 

Hydratuj

Po horúcom kúpeli je ideálne sa len osprchovať vlažnou až studenou vodou. Rýchle krémovanie skús vymeniť za scrub alebo telovú masáž olejom či šľahaným maslom. Pri peelingovaní sa sústreď na väčšie plochy, kde pokožka nie je taká jemná a krúživymí pohybmi ich masíruj aspoň zopár minút. Scrubovať sa stačí raz až dvakrát týždenne, pomôžeš tak pokožke odstrániť suché miesta a mŕtve kožné bunky, podporíš prirodzenú cirkuláciu krvi a pokožka tak ostane jemnejšia a hladšia. Ak si namiesto scrubu vyberieš telový olej, je dôležité, aby si ho aplikovať na pokožku ešte keď je vlhká, najlepšie ešte v sprche. MARK Anti Cellulite Shaping Body Oil je anticelulitídny tvarujúci olej s obsahom čistého arganového oleja doplneného o kávový olej a extrakt z horčiče a chilli papričiek, vďaka čomu znižuje prejavy celulitídy a viditeľne zoštíhľuje a tvaruje postavu v problematických partiách ako sú boky, stehná, zadok a brucho. MARK šlahané telové maslá sú zase jemne spracované veľmi koncentrované telové krémy z kakaového masla bez obsahu vody v 3 výrazných arómach - káva, citrónová tráva s medovkou a pomaranč so škoricou. Aplikovanie telových olejov a masiel priamo po kúpeli pomôže pokožke zadržať vlhkosť a zanechá ju hydratovanú po celý deň. 

Dúfam, že pomocou týchto tipov si spríjemníš svoje každodenné očistné rituály a nájdeš si častejšie čas na sebarozmaznávanie a hýčkanie :)




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..