Testimonial od Jany: Ako mi MARK pomohol vyliečiť môj ekzém.

15 júl , 2016

Testimonial od Jany: Ako mi MARK pomohol vyliečiť môj ekzém.

Ahoj,

volám sa Jana a atopickým ekzémom trpím už od detstva. Ako dieťa si pamätám, ako ma naši hrešili a hovorili „neškriab sa,“ a ako ma všetko svrbelo do nepríčetna (vraj som bola aj dosť nervná, ale to už neviem či mám pripísať ekzému alebo génom, alebo obom?). Každý kto má ekzém to pozná, natierať, mazať, skúšať všetko možné. Neskôr pribudli kortikoidné krémy, ktoré sa dali používať iba obmedzený čas a pôsobili ako mávnutie čarovného prútika na vyliečenie pokožky, avšak potom prišiel ešte agresívnejší nástup a samozrejme, ako každý zázrak mal aj svoju cenu v podobe záťaže organizmu. Kožná doktorka mi hovorila „Len to neber dlhodobo“. Potom prišli roky kľudu a môj ekzém ako prišiel, tak aj nejako odišiel, nikto nevie prečo, nikto nevie ako.

                   

Mám už 36 rokov a o ekzéme viem toho dosť. Aspoň o tom svojom. Dlho mi dal pokoj, ale minulý rok v zime som ostala visieť na letisku v Turecku 3 dni kvôli snehu v Istanbule počas návratu z pobytu v Indii, a zrazu tu bol. Ak ste niekedy ostali trčať v cudzej krajine bez možnosti sa dovolať na zákaznícku linku asi viete pochopiť, že to bol extrémny stres. V Indii som mala pokožku ako bábätko, domov som už prišla s fľakatou kožou plnou ložísk, navyše foto senzitívnych, čo som zistila v lete. Proste život plný obmedzení, nehovoriac o diskomforte s tým spojeným. Začala som hľadať spôsob, ako na seba nemazať hormonálne krémy. Som predsa len prírodne založená, cvičím jogu, chcem žiť zdravo, proste nemám rada chémiu.

Keď som bola už s nervami na konci, kamarátka mi povedala o kávovom peelingu MARK face and body. Povedala som si, že vyskúšam, nemám čo stratiť. Skúšanie, očakávanie pozitívneho výsledku a sklamanie je súčasťou môjho života už dlho, ale iskierka nádeje tam vždy je. Keďže som mala kožu podráždenú, nesnažila som sa píling vmasírovať do kože, len som si ju navlhčila a jemne ho naniesla, nechala pôsobiť a zmyla podľa návodu na obale. Už po prvom použití bola moja pokožka jemná a hydratovaná. Predtým sa moja pokožka po sprche vždy stiahla a bez krémovania nešlo vydržať ani 5 minút. V prípade použitia kávového peelingu MARK scrub som sa nemusela ani krémovať. Aká úľava. Plus koža sa mi postupne hydratovala a červené ložiská ustúpili. Neskôr som ho už používala ako píling na odstránenie šupiniek, ktoré po zápale ostali na pokožke. Som rada, že som ho našla.

Viem, že koľko ľudí, toľko druhov ekzémov, že to ovplyvňuje jedlo, alergie, intolerancie a čo ja viem čo, ale ja som konečne po roku vyliečená a keď sa náhodou objaví znovu, tak viem, že môžem byť kľudná, lebo v sprche a kdekoľvek idem mám so sebou vždy peeling na telo a tvár MARK scrub.

Ďakujem MARK <3

P.S.: Ak sa chceš dozvedieť ako bojovať proti ďalším nedokonalostiam pokožky akými sú akné a psoriáza, pozri si aj tieto moje blogy: Ako bojovať proti psoriáze a Ako sa zbaviť akné.




Tiež v Novinky

Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?
Pleťové oleje – milované, alebo nedocenené?

10 apr , 2024

Patríte medzi ľudí, ktorí sa vyhýbajú používaniu olejov v starostlivosti o pleť? Alebo ste len zatiaľ neobjavili ich čaro? Dôvodom pomerne častého vyhýbania sa pleťovým olejom je zvyčajne mastná pleť, akné, sklon k upchávaniu pórov alebo len nevedomosť, ako môžu byť oleje pre pokožku prospešné. Výsledkom je však bohužiaľ to, že sa takto zbytočne pripravujeme o množstvo fantastických výhod, ktoré oleje so sebou prinášajú.

 

Čítať viac..

Prečo je dôležité pH v šampónoch?
Prečo je dôležité pH v šampónoch?

20 mar , 2024

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

Čítať viac..

Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

01 mar , 2024

Milé dámy,

 

Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

Čítať viac..