Zbav sa konečne akné!

30 mar , 2016

Zbav sa konečne akné!

Ahoj,

už si ma vyskúšala? Áno? Čo na mňa hovoríš? Ja som to vedel, že sa ti zapáčim! :) Dnes ti prezradím, čo všetko pre teba robím.

Jednou z mojich najväčších misií je liečba akné. Niektoré ste s akné možno mali skúsenosť, niektoré z vás ho možno ešte stále majú. Čo vlastne akné je a ako vzniká?

Vedela si, že akné postihuje až 85% ľudí vo veku 11 až 30 rokov? A asi 3% ľudí vo veku nad 30 rokov. Na akné sa nezomiera, ale nikoho takéto niečo nepoteší. Akné je zápalové ochorenie mazových žliaz, ktoré sa najčastejšie prejaví na miestach s najväčším počtom mazových žliaz (na tvári, hornej časti hrudníka). Nie je vylúčené, že sa môže vyskytnúť a postihnúť aj ramená a celý chrbát. Pre akné sú charakteristické uhry, červené vyrážky, cysty a taktiež nepríjemné hnisanie.

Kým sa akné zbavíte, potrvá to veľa času. Dajte si pozor na to, aby ste to správne liečili, pretože nesprávna liečba a zanedbanie vám môže zanechať nepríjemné spomienky (jazvy).

Dôvodov vzniku akné môže byť viacero:

  • Genetická predispozícia
  • Hormonálne vplyvy
  • Baktérie
  • Zvýšená produkcia mazu
  • Zápal
  • Zlé stravovacie návyky 

    Pri akné sa odporúča aby strava bola vyvážená, ľahko stráviteľná, so zníženým obsahom tukov a cukrov. Netreba zabúdať ani na vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí a zelenine a taktiež pravidelný pitný režim.

    Používanie peelingov pri akné nie je zakázané, práve naopak. Ja, kávový peeling určený na telo a tvár MARK face and body, obsahujem okrem iného aj kokosový olej. Práve v kokosovom oleji sa nachádza kyselina laurová, ktorá predstavuje jednu z antibakteriálnych a antivírových častí kokosového oleja. Tento olej taktiež v sebe obsahuje ďalšie priaznivé látky, ktoré tvoju pleť poláskajú a to je kyselina kaprinová a vitamín E.

    Skús ma. Prosím, nečakaj zázraky už po prvom použití. Tento proces si bude vyžadovať nie jedno vášnivé rande so mnou, ale pravidelné stretávanie sa.

    Teším sa, ako sa ty budeš tešiť z toho, že tvoja pleť je čoraz krajšia a krajšia.

    Tvoj MARK

    P.S.: Ak si chceš prečítať ako bojovať proti iným nedokonalostiam pokožky, prečítaj si aj moje nasledujúce blogy: Ako bojovoť s psoriázou; Testimoniál - ako som sa zbavila ekzému.




    Tiež v Novinky

    Prečo je dôležité pH v šampónoch?
    Prečo je dôležité pH v šampónoch?

    20 mar , 2024

    Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo niektoré šampóny zanechávajú vo vlasoch úžasný pocit čistoty, ľahkosti a upokojenej pokožky, zatiaľ čo iné by ste po prvom použití najradšej vyhodili do koša? Dôvodom môže byť pH šampónu – jedno z tajomstiev šťastnej pokožky hlavy a pôvabných vlasov.

    Čítať viac..

    Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu
    Zatočte s celulitídou zmenou životného štýlu

    01 mar , 2024

    Milé dámy,

     

    Nasledujúci článok patrí Vám. Celulitída je totiž (bohužiaľ) väčšinou problémom žien.

    Na vine je hormón estrogén, ktorý je u mužov zastúpený minimálne. 

    Čítať viac..

    Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?
    Kofeín v šampóne – dokáže skutočne podporiť rast vlasov?

    09 feb , 2024

    Prajete si, aby Vaše vlasy boli hustejšie, zdravšie a aby rýchlejšie rástli? Nie ste sami. Pravdepodobne ste už počuli o rôznych „zaručených“ receptoch na rast vlasov, ale po mnohých sklamaniach ostávate skeptickí.

    Čítať viac..